Herinrichting centrumplan Surhuisterveen
435
post-template-default,single,single-post,postid-435,single-format-standard,bridge-core-2.4.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive
 

Herinrichting centrumplan Surhuisterveen

Herinrichting centrumplan Surhuisterveen

Het centrum van Surhuisterveen staat aan de vooravond van een herinrichting. De werkzaamheden starten eind september en worden afgerond in het najaar van 2021.

Door een werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van ondernemersvereniging H&I Surhuisterveen, Plaatselijk Belang Surhuisterveen en de gemeente Achtkarspelen, is het centrumplan opgesteld. De werkgroep heeft in 2018 een visie opgesteld die is vastgesteld door alle partijen, vervolgens is de visie uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Het ontwerp

Het winkelhart van Surhuisterveen gaat op de schop zodat het weer voor langere tijd vooruit kan.

  • Naast het aanbrengen van nieuwe bestrating wordt een blauwe zone van twee uur ingesteld, gedurende de openingstijden van de winkels.
  • Er komt een eenduidig straatbeeld van het Torenplein tot aan de kruising van De Dellen met de Nije Jirden.
  • Over het volledige gedeelte wordt eenrichtingsverkeer ingesteld.
  • In de winkelstraat komen parkeerplekken te vervallen. Deze worden aan de randen van het centrum gecompenseerd. Door het aanbrengen van bebording wordt de parkeerroute naar deze parkeerterreinen verbeterd.
  • Om de sfeer te verbeteren wordt meer beplanting aangebracht en het verblijfsgebied geoptimaliseerd.


Planning

Aannemer Witteveen Surhuisterveen start 28 september a.s. met de uitvoering. Het werk wordt in fases uitgevoerd. De fasering vindt u onderaan deze pagina. De totale looptijd van het project is tot het najaar van 2021. Voor een geactualiseerde planning verwijzen wij u naar de projectwebsite van de aannemer: www.centrumplan-surhuisterveen.nl

Communicatie

De projectcommunicatie verloopt via de aannemer. Witteveen Surhuisterveen is hiervoor bereikbaar via de omgevingsmanager:

Kantoor: (0512) 36 14 87 of via 06 20 82 87 42
E-mail: kevin@witteveensurhuisterveen.nl

Voor vragen over het ontwerp die u niet via de mail of via het reactieformulier kwijt kunt, kunt u ook contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer 14 0511. U kunt dan vragen naar Jan de Boer (projectleider) of Arjan Andringa (projectleider). Ook kunt u een e-mailbericht sturen naar ja.deboer@achtkarspelen.nl of ar.andringa@achtkarspelen.nl.